Adresimiz

Kurtuluş Mah. Şinasi Efendi Cad. Ramazanoğlu Apt. A Blok. Kat: 5 No: 9
Seyhan / ADANA

Dolgu

Dolgu uygulaması öncesi hastaların en çok merak ettiği sorular, uygulamanın nasıl gerçekleştirildiğine ve özellikle iyileşme döneminde hastaları nasıl bir sürecin beklediğine yönelik olmaktadır. Dolgu uygulaması ile ilgili kafasında soru işaretleri olan ve uygulama süreci hakkında detaylı bilgi almak isteyen hastalar için derlediğimiz temel bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Dolgu nedir?

Dolgu uygulaması, istenilen alanlarda hacim artışı sağlamak ve bu sayede estetik açıdan daha güzel hatlar elde etmek için medikal estetik kapsamında sunulan en etkili yöntemlerden biridir. Yaşlanma süreci ile elmacık kemikleri, çene ve göz altları gençlik yıllarındaki gergin ve hacimli yapısını yitirmektedir. Bu süreç, yer çekiminin ve zamanın etkisi ile oluşmakta ve yüzde ovalite kaybı yaşanması olarak da açıklanmaktadır. Dolgu uygulamaları ile yüz bölgesini hem orantısal olarak yeniden biçimlendirmek, hem de yaşlanma belirtilerinden arındırmak mümkün olabilmektedir. Dolgu uygulamalarında kullanılan hyalüronik asit içeriği, insan vücudunda zaten mevcut bir polisakarittir. Dolguların vücutta yok edilme süresi kullanılan ürünün özelliklerine göre değişiklik gösterir. Dolgu uygulaması tekrarları ile istenilen alanlara yeniden aktarılabilmektedir.

Dolgu uygulamaları hacim oluşturmak için

  • Yanaklara
  • Elmacık kemiklerine
  • Göz altlarına
  • Dudaklara
  • Çeneye
  • şakak bölgesine

uygulanabilir. Bunun yanında tüm yüzü nemlendirmek ve canlandırmak amacı ile uygulanabilecek preparatlar da mevcuttur.

Dolgu Adana

Dolgu uygulaması nasıl gerçekleştirilir?

Her uygulama öncesi olduğu gibi, ilk aşamada hastanın ihtiyaçlarının ve genel sağlık durumunun tespiti doktor tarafından yapılacak muayene ile sağlanmaktadır. Genel yol haritasının oluşturulduğu muayene sonrasında yüz bölgesinde dolgu uygulamasına gerek duyulan alanlar belirlenmektedir.

Dolgu uygulaması acı verir mi?

 Dolgu uygulamaları öncesinde topikal lokal anestezik kremler kullanılarak hastanın ağrı duyması engellenir.

Dolgu uygulaması sonrası iyileşme süresi ne kadardır?

Dolgu uygulaması  oldukça pratik bir medikal müdahaledir ve iyileşme süresi ihtiyacı bulunmamaktadır. Kişi uygulama sonrası  sosyal hayatına ve iş dünyasına sorunsuzca  geri dönebilmektedir ancak uygulama yapılan alanda birkaç gün ödem olması doğaldır.

Dolgu uygulaması ne kadar süre kalıcılık etkisine sahiptir?

Dolgu uygulaması ömür boyu kalıcı etkiye sahip bir uygulama değildir çünkü vücuda aktarılan hyalüronik asit tabanlı içerik zaman içerisinde vücut tarafından emilmektedir. Uygulama ömrü ürüne bağlı olarak 6-12 ay arasınsa değişiklik gösterir. .

Dolgu uygulaması sonrası bölgede nasıl bir iz kalır?

Dolgu uygulaması sonrası görülen hafif şişkinlikler ve kızarıklıklar geçicidir ve seanstan birkaç gün sonra normal hale dönecektir.

Dolgu uygulaması sağlık açısından risk taşır mı?

 Temel hijyen seviyesinin sağlandığı ve teknik açıdan ihtiyaçların karşılandığı bir klinik ortamında, alanında tecrübeli bir hekim tarafından yapılması durumunda, dolgu uygulamasının risk düzeyi oldukça düşüktür. Ancak tüm medikal uygulamalarda mevcut komplikasyon ihtimali dolgu uygulamalarında da mevcuttur.

Dolgu uygulaması toplam fiyat bilgisi nedir?

Dolgu uygulaması fiyat bilgisi oluşturulurken muayene ve uygulama ücreti beraberinde uygulamada kullanılacak dolgu içeriğinin maliyeti de hesaba katılmaktadır. Kliniğimizin internet sitesi üzerinden sadece uygulamalara ilişkin bilgilendirme yapılabilmekte ve net fiyat bilgisi paylaşılamamaktadır.

Bize ulaşın

Internet sitemizde cevabini bulamadiginiz konulara iliskin detayli bilgi almak veya doktor randevusu olusturmak için klinigimizi 09:00 – 19:00 saatleri arasinda 0532 100 16 22 numarali telefondan arayabilirsiniz.

Sorularınız için site üzerinde arama yapabilirsiniz!

Sorularınız için

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı estetiği ameliyatı, hastanın uygun istekleri doğrultusunda göz kapaklarına yönelik değişikliklerin gerçekleştirilmesini sağlayan cerrahi operasyondur.

Karın Germe Estetiği

Karın germe ameliyatı, hastanın isteği doğrultusunda karın bölgesindeki cildin gevşemesini ve sarkmasını onarmaya yönelik yapılan cerrahi operasyondur.

Mezoterapi

Mezoterapi uygulaması, zaman içerisinde yıpranan ve zayıflayan cilt dokusunu onarmak için gerekli olan içerikleri dışarıdan sağlamak amacı ile sunulan etkili bir yöntemdir.

LİPOSUCTİON - BÖLGESEL YAĞ ALIMI | ADANA

BÖLGESEL YAĞ ALIMI | ADANA

Liposuction ameliyatı daha çok “yağ aldırma operasyonu” olarak bilinen bir vücut şekillendirme yöntemidir. Estetik ve plastik cerrahi hekimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, vücut yağlarının alınacağı bölgede minimal kesiler açılmakta ve vakumlama işlemi ile belirli ölçülerde yağ bölgeden uzaklaştırılmaktadır.