Adresimiz

Kurtuluş Mah. Şinasi Efendi Cad. Ramazanoğlu Apt. A Blok. Kat: 5 No: 9
Seyhan / ADANA

Obezite Cerrahisi Sonrası Estetik Ameliyatları

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatı yaptıracak olan hastaların en çok merak ettiği sorular, operasyonun nasıl gerçekleştirildiğine ve özellikle iyileşme döneminde hastaları nasıl bir sürecin beklediğine yönelik olmaktadır. Obezite cerrahisi sonrası gerçekleştirilen estetik ameliyatlar ile ilgili kafasında soru işaretleri olan ve ameliyat dönemi hakkında detaylı bilgi almak isteyen hastalar için derlediğimiz temel bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatı nedir?

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatlar, bariatrik cerrahi operasyonu geçirmiş ve fazla kilolarını büyük ölçüde vermiş olan hastalarda meydana gelen deformasyonları onarmak amacı ile yapılan operasyonlar serisidir. Obezite cerrahisi ile gerçekleştirilen tedavi kapsamında hastanın istenilen ideal kilosuna ulaşmasının ardından, kilo kaybı olan bölgelerde gevşeyen ve sarkan cildin  toparlanması gereksinimi doğmaktadır. Hastanın yeniden şekillendirilmiş dinç bir bedene sahip olmasını ve bu sayede psikolojik açıdan kendisini mutlu ve özgüvenli hissetmesini sağlamak operasyonun temelindeki amaçtır. Başarılı bir obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyat süreci, hastanın vücudunun yeniden yapılandırılmasına yönelik farklı ameliyatların aralıklarla gerçekleştirilmesini hedeflemektedir.

Adana’da Obezite Cerrahisi Sonrası Estetik Ameliyatlar

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatlar;

  • Karın germe ameliyatı
  • Kol germe ameliyatı
  • Uyluk germe ameliyatı
  • Meme estetiği ameliyatı
  • Yüz germe ameliyatı

olmak üzere  hastanın ihtiyaçlarına ve birbirinden farklı bölgelere yönelik olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Estetik ve plastik cerrahi hekimleri tarafından gerçekleştirilen obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatlarda, hastanın istediği estetik değişimler farklı tekniklerin kullanımı ile sağlanmaktadır.

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatı nasıl gerçekleştirilir?

Her ameliyat öncesi olduğu gibi, ilk aşamada hastanın ihtiyaçlarının ve genel sağlık durumunun tespiti doktor tarafından yapılacak muayene ile sağlanmaktadır. Genel yol haritasının oluşturulduğu muayene sonrasında vücudun genelinde istenilen değişime yönelik nelerin yapılabileceği gerçekçi bir şekilde belirlenmektedir. Genel anestezi etkisi altında gerçekleştirilen ameliyat öncesinde hasta anestezi uzmanları tarafından ameliyata hazırlanmaktadır. Obezite cerrahisi sonrası vücudun genelinde hedeflenen tüm biçimsel düzeltmelerin tek bir ameliyatta sağlanması mümkün olmamaktadır.Bu yüzden operasyonlar birden fazla  seansta tamamlanır.

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatı acı verir mi?

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirildiği için, hasta operasyon süresince uyku halinde olmakta ve hiçbir acı hissi duymamaktadır. Operasyon sonrası ağrı kesici ilaçların kullanımı ile hastaların duyabilecekleri ağrı ve acı hissi önlenebilmektedir.

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatı sonrası iyileşme süresi ne kadardır?

Obezite cerrahisi sonrası gerçekleştirilen estetik ameliyatlarda hastanede yatış süresi yapılan opersayonlara göre değişiklik gösterir. Yine yapılan operasyonlara göre normal yaşama dönüş süresi değişmekle birlikte ortalama 2 hafta kadardır.  Ameliyat sonrası operasyon bölgesinde oluşabilen morluklar ve geçici ödem ilk 10 gün içerisinde gerilemeye başlar.

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatında bölgede nasıl bir iz kalır?

Obezite cerrahisi sonrası gerçekleştirilen estetik ameliyatlarda hastaların vücut şekillerine, deformasyonlarına bağlı bir çok insizyon tekniği mevcuttur. Bu izlerin tamamen geçmesi mümkün değildir ancak ameliyat planları izleri azami düzeyde kamufle edecek şekilde yapılır.

Obezite Cerrahisi Sonrası Estetik Ameliyatlar

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatı sağlık açısından risk taşır mı?

Post bariatrik vücut şekillendirme ameliyatları genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Genel anestezi, hastanın estetik açıdan istediği iyileştirmelerin yapılması sırasında hiçbir acı duymamasını sağlamaktadır. Hastanın genel anestezi almasına engel oluşturacak bir rahatsızlığı olup olmadığı muayene sırasında doktor tarafından değerlendirilmektedir. Genel sağlık durumu iyi olan hastalar açısından genel anestezi büyük bir risk oluşturmamaktadır.  Temel hijyen seviyesinin sağlandığı, teknik açıdan ihtiyaçların karşılandığı bir hastane ortamında; alanında tecrübeli bir cerrahın eğitimli bir ekip ile gerçekleştireceği estetik ve plastik cerrahi operasyonlarının risk düzeyi günümüzde oldukça düşüktür. Ancak tüm cerrahi operasyonlarda mevcut olan komplikasyon ihtimali akılda tutulmalıdır.

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatı toplam fiyat bilgisi nedir?

Obezite cerrahisi sonrası estetik ameliyatına yönelik toplam fiyat oluşturulurken ameliyat ücreti, anlaşmalı hastane masrafları, operasyona bağlı olarak hastanede konaklanacak gün sayısı gibi unsurlar hesaba katılmaktadır. Kliniğimizin internet sitesi üzerinden sadece operasyonlara ilişkin bilgilendirme yapılabilmekte ve net fiyat bilgisi paylaşılamamaktadır.

Bize ulaşın

İnternet sitemizde cevabini bulamadığınız konulara ilişkin detaylı bilgi almak veya doktor randevusu oluşturmak için kliniğimizi 10:00 – 19:00 saatleri arasında 0532 100 16 22 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Sorularınız için site üzerinde arama yapabilirsiniz!

Sorularınız için

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı estetiği ameliyatı, hastanın uygun istekleri doğrultusunda göz kapaklarına yönelik değişikliklerin gerçekleştirilmesini sağlayan cerrahi operasyondur.

Karın Germe Estetiği

Karın germe ameliyatı, hastanın isteği doğrultusunda karın bölgesindeki cildin gevşemesini ve sarkmasını onarmaya yönelik yapılan cerrahi operasyondur.

Mezoterapi

Mezoterapi uygulaması, zaman içerisinde yıpranan ve zayıflayan cilt dokusunu onarmak için gerekli olan içerikleri dışarıdan sağlamak amacı ile sunulan etkili bir yöntemdir.

LİPOSUCTİON - BÖLGESEL YAĞ ALIMI | ADANA

BÖLGESEL YAĞ ALIMI | ADANA

Liposuction ameliyatı daha çok “yağ aldırma operasyonu” olarak bilinen bir vücut şekillendirme yöntemidir. Estetik ve plastik cerrahi hekimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, vücut yağlarının alınacağı bölgede minimal kesiler açılmakta ve vakumlama işlemi ile belirli ölçülerde yağ bölgeden uzaklaştırılmaktadır.