Adresimiz

Kurtuluş Mah. Şinasi Efendi Cad. Ramazanoğlu Apt. A Blok. Kat: 5 No: 9
Seyhan / ADANA

Liposuction

Liposuction ameliyatı öncesi hastaların en çok merak ettiği sorular, operasyonun nasıl gerçekleştirildiğine ve özellikle iyileşme döneminde hastaları nasıl bir sürecin beklediğine yönelik olmaktadır. Liposuction operasyonu ile ilgili kafasında soru işaretleri olan ve ameliyat dönemi hakkında detaylı bilgi almak isteyen hastalar için derlediğimiz temel bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

Liposuction ameliyatı nedir?

Liposuction ameliyatı  daha çok “yağ aldırma operasyonu” olarak bilinen bir vücut şekillendirme yöntemidir. Estetik ve plastik cerrahi hekimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, vücut yağlarının alınacağı bölgede minimal kesiler açılmakta ve vakumlama işlemi ile belirli ölçülerde yağ bölgeden uzaklaştırılmaktadır. Liposuction yöntemi ile bölgesel olarak karın, kalça, basen, popo, bacaklar, kollar gibi belirli alanlarda toplanan aşırı yağlanmaların azaltılması ve vücut formunun estetik açıdan iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

Adana’da Liposcution

Liposuction ameliyatı ile zayıflamak mümkün müdür?

Liposuction operasyonlarında vücuttan alınabilecek yağ miktarı belirli seviyeler ile sınırlı kalmaktadır. Bu açıdan aşırı kilolu hastaların liposuction ameliyatını bir zayıflama uygulaması olarak görmemesi gerekmektedir. Obezite düzeyinde kilolu olan hastaların, daha çok vücut yapılandırma amaçlı gerçekleştirilen liposuction yöntemi yerine tedavi amaçlı olarak bariatrik cerrahiye yönelmeleri daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Liposuction normal kilolu ya da hafif kilolu hastalarda bölgesel fazlalıkların alınması amacı ile kullanılan  bir vücut şekillendirme yöntemidir.

Liposuction ameliyatı nasıl gerçekleştirilir?

Her ameliyat öncesi olduğu gibi, ilk aşamada hastanın ihtiyaçlarının ve genel sağlık durumunun tespiti doktor tarafından yapılacak muayene ile sağlanmaktadır. Genel yol haritasının oluşturulduğu muayene sonrasında vücudun hangi bölgelerinden ne miktarda yağ alınabileceği gerçekçi bir şekilde belirlenmektedir. Genel anestezi etkisi altında gerçekleştirilen ameliyat öncesinde hasta anestezi uzmanları tarafından ameliyata hazırlanmaktadır. Ameliyat süresi uygulama yapılacak bölgeye göre değişir  .

Liposuction yönteminin kullanıldığı başka alanlar var mıdır?

Karın germe operasyonlarında ve meme küçültme operasyonlarında liposuction yöntemi  ameliyat süreçlerine dahil edilebilmektedir. Yine, boyun ve gıdı bölgesine yönelik düzeltmelerde bölgedeki fazla yağların alınması amacıyla liposuction operasyonuna başvurulabilmektedir. Erkeklerde genetik faktörlere, hormonal birtakım bozukluklara veya aşırı kiloya bağlı olarak oluşan meme büyümesi durumlarında gerçekleştirilen operasyonlarda da liposuction yönteminden faydalanılmaktadır.

Liposuction Adana

Liposuction ameliyatı acı verir mi?

Liposuction ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirildiği için, hasta operasyon süresince uyku halinde olmakta ve hiçbir acı hissi duymamaktadır. Operasyon sonrası ağrı kesici ilaçların kullanımı ile hastaların duyabilecekleri ağrı ve acı hissi önlenebilmektedir.

Liposuction ameliyatı sonrası iyileşme süresi ne kadardır?

Genel yaklaşımda liposuction ameliyatı sonrası hastanın bir gün hastanede kalması yeterlidir.  Liposuction ameliyatı sonrası hasta açısından sosyal hayata ve iş dünyasına geri dönüş için gerekli ortalama süre 1 hafta olmaktadır. İstenilen sonuçların en iyi şekilde alınabilmesi için hastanın operasyon sonrasında yaklaşık 1 ay boyunca ameliyat korsesini giymeyi ihmal etmemesi önemli bir unsurdur. Vücut şeklinin tam anlamıyla oturması 6 ayı bulmaktadır.

Liposuction ameliyatı sonrası bölgede nasıl bir iz kalır?

Uygulama bölgesi neresi olursa olsun liposuction ameliyatı için 10 mm. uzunluğu geçmeyen minik kesiler açılması gerekmektedir. Ancak oldukça küçük olan kesi izi zaman içerisinde dikkat çekmeyecek şekilde belirsizlik kazanacaktır.

Liposuction ameliyatı sağlık açısından risk taşır mı?

Liposuction ameliyatları çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Genel anestezi, hastanın estetik açıdan istediği iyileştirmelerin yapılması sırasında hiçbir acı duymamasını sağlamaktadır. Hastanın genel anestezi almasına engel oluşturacak bir rahatsızlığı olup olmadığı muayene sırasında doktor tarafından değerlendirilmektedir. Genel sağlık durumu iyi olan hastalar açısından genel anestezi büyük bir risk oluşturmamaktadır. Temel hijyen seviyesinin sağlandığı, teknik açıdan ihtiyaçların karşılandığı bir hastane ortamında; alanında tecrübeli bir cerrahın eğitimli bir ekip ile gerçekleştireceği estetik ve plastik cerrahi operasyonlarının risk düzeyi günümüzde oldukça düşüktür.

Liposuction ile Yağ Aldırma

Liposuction ameliyatı toplam fiyat bilgisi nedir?

Liposuction ameliyatına yönelik toplam fiyat oluşturulurken ameliyat ücreti, anlaşmalı hastane masrafları, operasyona bağlı olarak hastanede konaklanacak gün sayısı gibi unsurlar hesaba katılmaktadır. Kliniğimizin internet sitesi üzerinden sadece operasyonlara ilişkin bilgilendirme yapılabilmekte ve net fiyat bilgisi paylaşılamamaktadır.

Bize ulaşın

İnternet sitemizde cevabini bulamadığınız konulara ilişkin detaylı bilgi almak veya doktor randevusu oluşturmak için kliniğimizi 10:00 – 19:00 saatleri arasında 0532 100 16 22 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

Sorularınız için site üzerinde arama yapabilirsiniz!

Sorularınız için

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı estetiği ameliyatı, hastanın uygun istekleri doğrultusunda göz kapaklarına yönelik değişikliklerin gerçekleştirilmesini sağlayan cerrahi operasyondur.

Karın Germe Estetiği

Karın germe ameliyatı, hastanın isteği doğrultusunda karın bölgesindeki cildin gevşemesini ve sarkmasını onarmaya yönelik yapılan cerrahi operasyondur.

Mezoterapi

Mezoterapi uygulaması, zaman içerisinde yıpranan ve zayıflayan cilt dokusunu onarmak için gerekli olan içerikleri dışarıdan sağlamak amacı ile sunulan etkili bir yöntemdir.

LİPOSUCTİON - BÖLGESEL YAĞ ALIMI | ADANA

BÖLGESEL YAĞ ALIMI | ADANA

Liposuction ameliyatı daha çok “yağ aldırma operasyonu” olarak bilinen bir vücut şekillendirme yöntemidir. Estetik ve plastik cerrahi hekimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, vücut yağlarının alınacağı bölgede minimal kesiler açılmakta ve vakumlama işlemi ile belirli ölçülerde yağ bölgeden uzaklaştırılmaktadır.